2013. május 4., szombat

Kriston Andrea


Kriston Andrea
 
Kriston Intim Torna(KIT) kifejlesztéséhez segített a SORS.
Ha arra vagy kíváncsi, hogyan találtam ki, azt kell mondanom, hogy jött magától.

Egerben Tanárképző Főiskolát végeztem testnevelés-biológia szakon, mellette a TF-en atlétika edzői, majd később tanári végzettséget szereztem. Egyik intézményben sem tanították a medencealapi izmok fontosságát, tréningjét. 1986-ban, amikor tanítani kezdtem Kazincbarcikán, akkor természetesen bukkant föl belőlem az a tudás, amit ma már KRISTON INTIM TORNA néven tanítok. A jelenleg tanított anyag velem együtt változott, és változik jelenleg is.
Szeretem, ahogy a hálás szemek visszajeleznek, amikor tanítványaim a változásokról beszámolnak, ahogy feltöltődve hazamennek.
1996 óta tanítok a Szent Rókus Kórházban, és vezetem a nőgyógyászat-urológia rehabilitációt( az egészségügy átszervezése miatt jelenleg szünetel). Másodszor választottak be a Magyar Nőorvos Társaság Nőgyógyászat-urológia Szekció vezetőségébe. Az orvosok részéről elismerést tapasztalok, mert a vizsgálóasztalon igazán kiderül, hogy milyen különbség van az edzett és a nem edzett gátizom között.
Örülök a munkámnak, de a legnagyobb örömöm mégis az, hogy megélhettem az anyaságot, két lányom születését, a változásaikat, amivel engem is folyton alakítanak - pont úgy, mint én a módszeremet.
A KIT módszert egyre több helyen tanítják a világon(Szlovákia, Románia, Ecuador, USA, Kanada, Csehország, Anglia, Kanada, Egyesült Államok, Franciaország, Ciprus).

Akiknek sokat köszönhetek:

Szeretteim...

Lux Elvira - pszichológus, szexológus
Ritter László - proctologus
Demeter János - nőgyógyász-urológus
Simon Zsolt - urológus
Nagy Lajos - nőgyógyász-urológus
Klettner Anikó - pszichológus-szexológus
Kopa Zsolt - andrológus
Kriston Intim Torna®  Kriston® (EU oltalmi védjegy:No 009484379)
A módszerről megjelent könyvet a következő szakorvosok lektorálták és hagyták jóvá szakmailag/Dr. Lux Elvira-klinikai szakpszichológus, szexológus, Dr. Demeter János-szülés-nőgyógyász, urológus, Dr. Ritter László-proktológus, Dr. Simon Zsolt-urológus/.
A módszerem a szakorvosok támogatottságát élvezi. A KIT könyv több, mint 120 ezer példányban fogyott el eddig. A visszajelzések mutatják, hogy jó úton járunk a tréner tanítványaimmal. Öröm tanítani:)

A KIT: az alhas izmait, kötőszöveteit, szerveit védő egészségnevelő program nőknek, férfiaknak, gyerekeknek, megelőzési és szövetgyengeségből, keringési nehézségből illetve egyéb más funkciózavarból származó tünetek megszűntetésére, mérséklésére való törekvéssel.

Más gáti szövetekre irányul módszerektől jelentősen eltér az általam kreált program. A név -intimtorna- megtévesztő. A foglakozás nem csupán tornagyakorlatokat tartalmaz, hanem ismereteken, történeteken keresztül, önmagunkra való nagyobb rálátással lehetőségünk van meglátni azt a forgatókönyvet, mely segítségével létrehozzuk az elváltozásaink nagy részét. A test és a lélek nem választható el, így a foglakozáson is teljességünk lesz munkáltatva. Mindegy hány évesen, kismamaként, nagymamaként, szült nőként vagy másban megvalósítóként, soványan, gömbölydeden, férfiként, műtöttként vagy megelőzési szándékkal jössz közénk. Nagy léptékekben azonos céljaink vannak. Boldogulni szeretnénk, szeretni, szeretve lenni, minél egészségesebben. A tréning segít önvalónk teljesebb megélésében.  
  
Az alhas területe sok „tabuzónát” rejt, és miután az itt előforduló történésekről lesz szó, ezért nagyon más, mint egy tornaóra. Ne aggódj, semmi kínos, kellemetlen, megszégyenítő a foglalkozáson nem érhet. Senkinek nem kell semmiről beszámolni. A tréner beszél, a hallgatók hallgatnak.

A résztvevők lépésről lépésre, elkerülhetetlenül sajátítják el a rejtett izmok tréningjét életkortól, ügyességtől, önbizalomtól függetlenül. A KIT módszernek ez az egyik előnye. Az oktatási módszertana mindenki számára sikert jelent, akik képesek a gátizmok tudatos kimozdítására bármilyen gyengén is.

A tréning végén minden hallgató egyéni programot kap problémájától, egyéb sajátosságaitól függően. A tréningen ennek érdekében minden jelentkező kérdőívet tölt ki a jelen állapotáról. Ezt a kérdőívet csak a tréning vezetője nézi meg, aki garanciát vállal arra, hogy az adatokat bizalmasan kezeli, az ûrlapot az egyéni tréninggel együtt vissza is adja, az más kezébe nem kerülhet.
A tréningen nem cél, hogy kiscsoportos formában mindenki elmondhassa bánatát, tüneteit, szomorúságait. A foglakozáson elhangzó történetek, lényeges kulcsmondatok hivatottak a feszültséged ajtajának megnyitására, a konzervált, kellemetlen, eldugott érzelmek kinyitására. Véleményem szerint ezekhez jobb a személytelenség a csoportban, mert anélkül, hogy központban lennél, felismerheted a hibernált fájdalmaid egy részét, és feloldhatod azokat. Gyakran megtörténik, mert amikor a szemek a könnyektől csillognak, amikor együtt nevetünk hasonló helyzetinken, akkor annak nagy teher elhagyó hatása van. Tehát ha kiscsoportban is tanulod a tréninget, akkor sem lesz cél, hogy mások felé megnyílj. Cél, hogy önmagad felé megnyílj, és mi trénerek abban segítsünk, hogy gazdagabban, könnyebben, erővel telve, hittel megerősödve menj haza, ami attól kezdve veled maradhat.
Elôtte
1931-ben született női tanítványom, aki 30 éve szenvedett vizlet inkontinenciával. Átesett 2 műtéten, melyek sikeresek voltak, de hatásuk csak rövid ideig tartott ki (amennyiben az érintettek a tüneteket kiváltó szokásaikat nem változtatják meg, ugyanúgy megjelenhetnek a problémák). A hölgy több, mint 100 kg-os volt, és 2 mélyvénás trombózissal járt csoportba megtanulni a tornát az orvosa javaslatára, aki már nem akarta hármadszorra is megműteni. Bár a hölgy állította, hogy neki nem használt a torna, hiszen gyakorolta a vizelés megszakítását, és "szorítgatni" is szokott. Az orvos elmondta neki, hogy a KIT ettől teljesebb program, az általa végzettel össze nem hasonlítható.
A képen látható mérés a tréning előtt készült, orvosi vizsgálatot követően.
A kép baloldalán azért annyira kiugró a grafikon emelkedése, mert a néni rosszul végezte a mozgást. Miután kiiktattuk a helytelen hasi nyomásnövelést okozó mozdulatot, körülbelül 10 vízcm-es nyomást produkált átlagban, ami jelentősen gyenge izomra utal.  

Utána:
10 héten át tanulta a hölgy a tornát (heti 1 órában, a tanultakat napi rendszerességgel gyakorlva otthon) és a hozzátartozó szokásáthangoló programot. Otthon rendszeresen tornázott. A III. fokú (legsúlyosabb) stressz inkontinenciája teljesen megszűnt. A létező legnagyobb inkontinencia betétet viselte, majd 10 hetes gyakolás után megszűnt a problémája, és láthatóan megnőtt a hüvelyben mért záróképessége. Aznap a gép mérési maximumát elérte, és szorításával „kiakasztotta" a gépet, és látható a beállt plató, mert a gép nem tudott tovább mérni. A néni extra erőre tett szert, pedig csak ekkor kapták meg a tanítványaim az egyéni prograjukat a hatékonyabb erőnövelés céljából.
A tanítványom nyugdijas koráig tanítónő volt, és sok kellemetlenséget élt át a problémája miatt.

Az izom minden életkorban fejleszthető, de nem érdemes sokáig várni vele.


Ha felkeltettem érdeklődésedet a téma iránt, itt olvashatsz többet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése