2013. május 6., hétfő

Házi bagett



Bagett

25 dkg rozsliszt,
10 dkg fehérliszt,
15 dkg BL 80-as kenyérliszt,
3,5 dl langyos víz,
1 evőkanál sikér (bioboltban kapható)
2 evőkanál olaj,
1 csapott ek. Só,
1 kávéskanál cukor,
½ csomag élesztő,
2 ek. Zabpehely

Az élesztőt felfuttatom kevés cukros vízben, majd a többi hozzávalókat hozzáadva, közepesen lágy tésztát dagasztok. Tetejét liszttel meghintem, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztem. Lisztezett deszkán kettéveszem a tésztát, egyenként kinyújtom kb. 30 cm-es ovális lappá. Feltekerem, eligazítom, a tetejét lekenem langyos vízzel, éles késsel beírdalom a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése