2013. május 4., szombat

Indigó gyerekek



Indigó gyerekek

3 jel, hogy indigógyerek a csemetéd

Porontyod nehezen kezelhető, de néhány dologban született zseni? Lehet, hogy az indigógyerekeknek nevezett különleges lurkók közül való.

Világszerte egyre több gyerek viselkedik a megelőző egy-két generációhoz képest nagyon eltérő módon. Az óvodában, iskolában problémásnak számítanak - nemritkán látszólag mindenféle racionális ok nélkül dühbe gurulnak, esetleg magukba fordulnak, és hajlamosak a lázadásra is.

Sokan közülük hiperaktivitással, koncentrációs zavarokkal, illetve diszlexiával, diszgráfiával, diszkalkuliával küzdenek.

Elképzelhető, hogy esetükben jóval többről van szó, mint egyszerű érzelmi túlkapásról vagy magatartászavarról. A nehezen kezelhető gyerekek egy része rendkívüli spirituális képességekkel megáldott, úgynevezett indigó.
Egyes ezoterikus iskolák szerint azért születtek a Földre, hogy a magukkal hozott bölcsesség és jóság birtokában az elkövetkező évtizedekben segítsék az emberiséget visszatalálni a helyes útra.

Az indigók sok életet megélt, bölcs és jóságos öreg lelkek, akik kapcsolatban vannak a szellemi világ képviselőivel, például az angyalokkal és más entitásokkal. Jóval tudatosabbak az átlagnál, ami egyebek között koncentrált, intenzív nézésükben nyilvánul meg. Ha szemben állsz egy indigógyermekkel, úgy érezheted, hogy valósággal beléd lát. A lelkük mélyén tisztában vannak azzal, hogy kik ők, és mi a dolguk, és a legváltozatosabb módokon reagálnak, ha környezetük gátolja őket céljuk megvalósításában.

Miért éppen indigó?
Az elnevezés az emberi test energiaközpontjaira, az úgynevezett csakrákra vezethető vissza, melyek az univerzális energiát átalakítják oly módon, hogy azt a szervezet minél nagyobb mértékben tudja hasznosítani. Az indigó színt a két szemöldök között lévő csakrához rendelik, melyen keresztül a minket körülvevő látható és láthatatlan világot, illetve annak létezőit érzékeljük. Az indigógyerekeknek ez a csakrája harmonikusan működik, azaz nyitott.

Hogy ismerheted fel?

Az indigógyerekek közös vonása, hogy általában jó kedélyűek, sőt, fejlett humorérzékkel rendelkeznek. Kíváncsiságuk szinte kielégíthetetlen, és korukhoz képest rendkívüli következetességet és kitartást tanúsítanak - persze csak azokban a tevékenységekben, melyek érdeklik őket
Alapvetően jó szándékkal viseltetnek minden élőlény iránt, magától értetődő természetességgel kommunikálnak az állatokkal, és a maguk eszközeivel igyekeznek szebbé és jobbá tenni környezetüket.
Mindezeken túl bizonyos szellemi, lelki, illetve testi szinten megnyilvánuló jelek is utalhatnak arra, hogy gyermeked indigó.

Idealista méregzsák

Az indigók már egészen kicsi gyermekként sem mentesek némi idealizmustól - ebbe pedig a legkisebb őszintétlenség és igazságtalanság sem fér bele. Ha ilyet tapasztalnak - ha az a legjobb szándékból ered is -, dühkitöréssel, netán agresszivitással reagálhatnak, ám akadnak közöttük olyanok is, akik épp ellenkezőleg: magukba zárkózhatnak, idővel pedig teljesen elszigetelődhetnek a környezetüktől.

Kreatív és tehetséges

Az indigógyerekek nagy része lényegesen kreatívabb az átlagnál - ami persze nem csoda, hiszen az új utak keresése és az alkotás a jobb agyféltekéhez tartozik, mely ezeknél a kicsiknél különösen fejlett. Ötleteiket rendre átviszik valamilyen tevékenységbe: festenek, agyagoznak, rajzolnak és énekelnek, netán szebbnél szebb történeteket találnak ki. Szívesen teremtenek új helyzeteket, egyéni szemszögből látják a dolgokat, és roppant eredeti módon közelítik meg a problémákat.

Allergiára hajlamos

Közös vonásuk, hogy társaiknál ritkábban betegednek meg, ám egyébként ellenálló szervezetük különösen érzékenyen reagál mindenféle vegyi anyagra, úgymint az ételekben fellelhető tartósítószerek, állományjavítók, mesterséges színezékek, de a levegőt szennyező gázokat és a háztartási szereket is rosszul tolerálja. Így az indigógyerekek körében az átlagosnál magasabb az allergiás betegek száma. Amerikai tudósok azt is megfigyelték, hogy közülük sokaknak alacsony a vércukorszintje, ami erősítheti a koncentrációs zavarra, ingerlékenységre, esetenként az agresszivitásra való hajlamukat.

Hogyan kezeld?

Mint a fentiekből is kitűnik, az indigógyerek számára nem kevés küzdelemmel és kihívással jár a földi lét - ám némi tudatossággal jelentősen megkönnyítheted a dolgát, hozzásegítve ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, elégedett felnőtté válva képes legyen eleget tenni életfeladatának.

Értsd meg a gyereked!

Öreg lélekről lévén szó, a legjobb, ha már kiskorában felnőttként kezeled őt, persze az ésszerűség határain belül. Ügyelj arra, hogy - amennyire a körülmények engedik - ne lehessen része hazugságban, igazságtalanságban. Lehetőleg ne szidd vagy büntesd meg, és főleg ne gúnyold ki, ezzel ugyanis csak elmélyíted a viselkedészavarokra és az érzelmi túlkapásokra való hajlamát, sőt, egyenesen devianciát válthatsz ki nála. Igyekezz megismerni, megérteni szavai és cselekedetei mozgatórugóját, és minden körülmények között törekedj a konszenzusra.

Figyelj az életmódra!

Kiegyensúlyozott táplálékbevitellel biztosíthatod gyermeked számára az egyenletes vércukorszintet. Étrendjében kapjanak nagyobb szerepet az évszaknak megfelelő zöldségek-gyümölcsök. A húst váltsd ki időnként a szintén kiváló fehérjeforrást jelentő hüvelyesekkel, köretként a standard krumpli helyett próbálkozz meg a főtt gabonákkal, például barnarizzsel, kölessel, árpával. A pékáruk közül a teljes kiőrlésűeket részesítsd előnyben.
Gondoskodj a bőséges folyadékbevitelről is, ám a cukros üdítőitalok helyett frissen facsart gyümölcslevet, teát, ásványvizet vagy akár csak sima, de szűrt csapvizet adj a kicsinek.
A háztartási szerek, piperecikkek közül válassz olyanokat, melyek minél kevesebb mesterséges anyagot tartalmaznak.

Az Indigógyerek
Tudjuk immár, hogy az indigó gyerekek magukban hordozzák Isten adta tehetségüket. nem mások Ők, mint Fénymunkások.
Sokan közülük, született filozófusok, akik eszmélésük első pillanata óta az élet értelméről, a föld megmentésének lehetőségeiről gondolkodnak. Veleszületett tudósi, feltalálói és művészi képességekkel rendelkeznek. Társadalmunk, mivel a régi módszereken alapszik, képtelen felismerni Őket és nem észleli tehetségüket!
Láttál már valaha indigó gyereket?
Joggal tehetném fel a kérdést minden egyes lélek és természetgyógyászattal foglalkozó ismerősömnek. Pedig az indigó gyerekek már köztünk vannak! Az indigó jelenség a testünket körülvevő energiamező, az aura teljesen új és egyben domináns színe. Nem nagyon volt jellemző eddig. És ahogy a piros aurájú emberek tűnnek el közülünk, annál inkább megjelenik a fehér, ezüst, arany és az indigókék.
De kik is ők valójában?
Egy új nemzedék, a "Fény" gyermekei, akik azért születtek közénk, hogy elősegítsék a változást, és felnyissák spirituális szemünket, hogy végre általuk önmagunkra találhassunk. Nekik nincs születési programjuk, épp ezért nehezen találják helyüket a világban, és nem nagyon értik itt tartózkodásuk okát egészen huszonhat-huszonhét éves korukig, amikor robbanásszerű változás következik be: felébrednek Csipkerózsika álmukból, és új dimenziókat tárnak elénk.

Honnan ismerjük fel őket?
Pszichológusok megfigyelései, hogy ezek a gyerekek általános iskolás éveik előtt és alatt hiperaktívak. Erősen figyelemhiányosak, nem a szándékaink szerinti dolgokra koncentrálnak, amin a gyógyszeres kezelés ideig-óráig segít, de a mélyen szunnyadó baj gyökerét nem oldja meg, így a gyógyszeres kezelés nem is ajánlott!
( Írja: Sallak Kinga cikkében)

Jellemzőjük még magas fokú önbizalmuk, de veszélyérzékük nincs. Ők egyszerűen semmitől sem félnek, nekik minden természetes, mert ők tisztában vannak a miértekkel, hogy semmi sem történik véletlenül, hogy az Univerzumban minden, mindennel összefüggésben van.
Kezelésük egyszerű:
Figyeljünk oda rájuk mindig, legfőképpen akkor, amikor fel akarják hívni magukra a figyelmet, és beszélgessünk velük nagyon sokat.
Ha helytelenül viselkednek, nem a fenyítés a megoldás, hanem a rávilágítás arra, hogy miért nem jó az, amit tett, és a szükséges büntetés azért jár, hogy elgondolkodjon rajta, és tanuljon belőle.
Az indigó gyerek ugyanis csak azt fogadja el, amit észérvekkel elmagyarázunk neki. Ha ezt nem tesszük, csak büntetünk, nagyon mélyre zárkóznak előlünk, és kivívjuk megvetésüket.
A legfontosabb dolog velük kapcsolatban, hogy Ő játszhasson velünk és ne fordítva! Pl. ha homokozni visszük őket a játszótérre, akkor ne üljünk közben a padra olvasni az aktuális pletyka lapunkat, mert 3 évesen is szótlanul megvet bennünket és elzárkózik tőlünk, amit csak a pszichológus fog feloldani! Szülőt nem tekinti felnőttnek, hanem társként várja el, hogy mellé üljünk a homokozóba és együtt játszunk vele!

Az indigógyerek nem viseli el, ha bedobják a járókába és mese filmet nézetnek vele órákig! Ezzel Ő azt a következtetést vonja le, hogy egy szükségtelen rossz a családban, és társat választ magának (mondjuk egy babát ), akivel bizalmas lesz és itt kezdődik a szülőtől való elszakadása, elidegenedése.
Sokat kell vele beszélgetni, (nem bírja a gügyögést, megmosolyog érte ) ezért már két éves korában képes egybefüggő gondolatokat közölni, felismerni összefüggőségeket! Ők nem inkább babák, hanem kicsi emberek, akik vendégségben vannak nálunk!

Táplálkozásuk
Táplálkozásuk sem szokványos. Nem tudnak sokat enni, mindig csak annyit, amennyi jól esik, és mindig azt, amire a szervezetüknek szüksége van. Májuk több alacsonyabb tápértékű ételt meg tud emészteni, mint szüleiknek, de sokan közülük a zöldségeket, gyümölcsöket szeretik, csakúgy, mint a húsokat és a halat. Fölösleges félelemmel fertőzni őket, ők jobban tudják, hogy mi a jó nekik. Ha segítjük útjukat, kevesebben lesznek közülük hajlamosak alkohol, drog vagy gyógyszer függőségre, és beteljesíthetik születésük célját, amit az átlagember és egyben az élővilág is megérdemel.

Indigó korcsoportok
Az Indigók viselkedés jelei
Földünk szellemi evolúciója egy újabb, talán a legszebb szakaszához érkezett. Sőt! A dimenzióváltás bizonyítékai itt élnek közöttünk. Ők a közelmúltban született gyermekek, olyan indigókra jellemző auraszínekkel a testük körül, ami eddig nem volt sajátja az emberi fajnak. Sokuknak ezek a színek csak 24-27 éves korukra véglegesítődnek. Az örökké megújuló élet e gyermekek eddig példanélküli képességei által siet az emberi faj segítségére. Úgy tűnik gyermekeink éppen azoknak a problémáknak az orvoslása végett születtek, amelyek megoldására mi felnőttek már-már bevallottan képtelenek vagyunk.
Az érzékeny kis palántának, az ingerben gazdag környezet mellett, főleg szabadságra van szüksége. E nélkül kétségtelenül elhervad.
Az indigó gyerekek nagyon különlegesek, különösen feltűnőek közülük a tinédzserek.
Amikor velük beszélgetünk, mintha megannyi gyermek testbe szorult szórakozott professzorral lenne dolgunk. Fiatal esetlenségük keveredik az öregek legletisztultabb bölcsességével.

Nem könnyű ma gyereknek lenni, különösen az indigó gyerekek helyzete nehéz, a rendkívüli érzékenységük és értelmük miatt . A lelkük annyira más értékrendet képvisel, mint a lassan átalakuló, múltba hulló jelen életfelfogás, hogy segítség nélkül nem találják meg sem helyüket, sem hiteles szerepüket.
Mert mit mondhatnánk az oktatásról az indigógyerekek szemszögéből:
változnia kell ahhoz, hogy sikeres lehessen náluk. A valóságról és az élet lényegéről egyáltalán nem beszélő rendszer jelenleg nem képez önálló gondolkodású, magáért felelősséget vállaló, eredeti gondolkodású fiatalokat.
Teljességgel beletemetik a gyermekeket és a tanulóifjúságot a különböző tantárgyak tengerébe. Ám az ilyen leterhelés ellenére az életben emberként való helytálláshoz szükséges muníciót többnyire nélkülözniük kell.

Szerencsére az indigó gyerekek erre az alacsony színvonalú állami, értékelő iskola rendszerre megfelelő módon reagálnak.
Az új nemzedék egyre kevésbé, vagy egyáltalán nem manipulálható. Bennük koncepcionálisan s egyben természetes kódolással van jelen Isten, az Univerzum és a természet törvényeinek ismerete. Spirituális önismerettel mentesítik magukat a hibás befolyásolástól.
Ismerik az "igazságot", ezért tanítójukkal szinte felnőttként szállnak szembe, amikor logikátlanságot tapasztalnak, vagy követelnek tőlük. Lázadók, szemtelenül igazmondók, nem tűrik a megalkuvást. Kimutatott érzelmeikre retorzióval válaszoló tanítóikat nyíltan bírálják és megvetik. Ilyenkor felnőttként intézkedve, akár még iskola váltást is követelnek. Megoldásként nem fogadják el a felülről érkező megoldásokat, de partnerként mindig meggyőzhetők, ha logikusan elmagyarázzuk a megoldási képleteket.

A családba:
Tisztán, nyílt szívvel érkeztek, belső programjukban hordozzák a megoldó ideált. Tudatalattijuk tisztában van küldetésükkel, ezért értetlenül állnak az álnok és megalkuvó felnőtt parancsuralmi nevelési szokásai, eszközrendszerei előtt. Makacs ellenállóként láthatjuk őket, akik még a szüleikkel is szembeszállnak az igazságukért, ha nem találnak megértésre, akkor elmennek a szülővel történő lelki szakításig akár már 10 éves korban.
Türelmet , egyenrangúságot igényelnek, mert nem tudnak mit kezdeni az Univerzum adta hatalmukkal gyerekként a felnőttekkel szemben.
Mint kiválasztott küldöttek, megnyilatkozásukban arról tudósítanak minket, hogy pusztán a szellem elsőbbségének helyreállítása megoldja a világ minden baját, újra értelmet és célt ad az életnek. Ehhez azonban fel kell nevelnünk ezt az új generációt, akik annak ellenére, hogy átlátnak ezen a sötéten örvénylő rendszeren, mint gyermekek, mégiscsak kiszolgáltatottak a lényeglátó szülők és pedagógusok segítsége nélkül. Az ilyen szülők minden igyekezetükkel reményt szeretnének önteni tehetséges és kreatív gyermekükbe, de döbbenten tapasztalják, hogy az ellenség kezébe, a sokszor színvonaltalan, kérlelhetetlenül anyagelvű iskolarendszerbe kell illeszteniük őt.

Káros következmények:
Előbbiből adódik a kérdés. Hogyan reagál a különleges képességű, belső céllal és küldetéssel érkező indigó gyerek a képmutató vagy lélektelen nevelésre?
Amerikai kutatók a következő megállapításokat tették:
Sajnálatos módon a nevelés lélektelensége ezeknél az átlagon felül tehetséges gyermekeknél hiperaktivitást, krónikus és érthetetlen fáradtságot, depressziót, idegességet, izomfájdalmakat, magányosságot, gyermekkori betegségeket stb. okozhat.
A belső idegi feszültség fokozódása miatt az immunrendszer annyira legyengül, hogy a gyermek egyre több betegség áldozatává válhat. Az egészségi tüneteken túl a pszichikai sérülések - amik rendkívüli érzékenységükkel vannak kapcsolatban - társadalmi devianciákban, minden határon és ésszerű viselkedési korláton túli agresszivitásban vagy számtalan esetben önpusztításban ( tinédzser és felnőtt korukban, túlzott szexualitás, alkoholizmus, kábítószer függőség stb.) és az öngyilkosságban nyilvánulnak meg. Legnagyobb veszélyben a ma huszonéves Indigók vannak, akik szembe találják magukat a határtalan kortárs cinizmussal, az értékrendek körüli bizonytalansággal, ami súlyos lelkiválságot okozhat.
Nagy felelősség van a felnőtteken, mert az indigó gyerek ismeri a "fényt" és gondolkodás nélkül választja megoldásként az ahhoz való visszatérést, ha veszélyeztetve látja isteni küldetését.

Egyes tudósok, miközben sokirányú felmérést végeztek az indigó gyerekek körében, számos, szinte valamennyi gyerekre kiterjedő, lényeges megfigyelést tettek:
Gyermekként, baba korban ismerik fel a szülő partnerségét, s már ebben a korban, tanítják szüleiket, s ha kell akkor hisztivel, daccal, kedveséggel! Ha a szülő nem fogadóképes, akkor gyerek 4-5 éves korára olyan intenzív figyelemfelkeltő és tiltakozó módszereket választ, amit sokan hiperaktívitásnak diadnosztizálnak! Végzetes hibaként, gyógyszeres kezeléssel kísérlik meg korrigálni a természetes folyamatot azok a pszichológusok, orvosok, akiknek a kezére játszák a szülők a gyermekeiket! Erre egyetlen gyógymód: a törődés, a játék, a gyerek központba engedése, az együtt homokozás, a gyermekkel való séta egy parkban, egy állatkertben, vagy magában a természetben! De a sport is helyre teszi ezt a látszólagos problémát.
Fontos, hogy az ami a gyereknek természetes, az intenzív mozgás igényt, a szeretet tudatot nem szabad a gyerek előtt különlegesképességként beállítani!
Legfontosabb viszont az, hogy a isten adta képességeit felfedezve a gyermekünknek, környezetünkbe publikálva ne helyezzük céltáblává! Főként ne használjuk őket, (eléggé el nem ítélhető módon eszközként,) cirkuszi atrakciókra az aura látás, a megérzés, vagy ráérzés területén! Ez azt jelentené, hogy Isten szándéka és engedélye nélkül szereznénk olyan információkat általuk, amelyek kiadásáért majd Ők maguk vállalják a felelősséget! Később tudatuk felébredésekor, emiatti bűntudatukban akár Istent személyesen megkövetve, elhagyják a földi életet! Erre egyre több példát találunk!
A kicsit is érettebb korban lévő indigók számára teljesen természetes Isten létezése. Nem azonosítják anyagi testükkel magukat, tehát tudják, hogy lelkek, Isteni küldöttek, s a bekódolt parancsokat, feladatokat végre kell hajtaniuk.
Vallási bigottságok nélküli gondolkodásuk természetes része, a lélekvándorlásról való tudatosság, a spirituális élet.
Különös rokonszenv és vonzódás fűzi őket az élővilághoz, a természethez, s ha mentesülnek a családi erőszaktól, többnyire vegetáriánusok, s az állatokat az emberiség kistestvéreinek tartják.
A kutatókban végül már csak egy kérdés fogalmazódott meg. Van-e elegendő áldozatkész, jelekből értő felnőtt, hogy ez az újfajta tudatosság átvészelje gyermek és kamaszkorát?

További hasznos olvasni való a témáról:

Lee Carroll- Indigó gyerekek I-II
Kryon.hu-n, és a neten minden mennyiségben





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése