Házi citromfagyi
Ezeket szerezd be:
- 7 dl joghurt
- 4 dl tej (vagy tej és tejszín vegyesen)
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 2 nagyobb citrom vagy narancs frissen facsart leve
- 1 cs vaníliás cukor
- 17 dkg kristálycukor (aki édesebben szereti, több cukrot is használhat)
- 1,5 dl forró víz
1. Lépés
A tojások sárgáját a tejjel, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral vízgőz felett krémmé főzzük.2. Lépés
A cukrot a forró vízben feloldjuk, hozzákeverjük a frissen facsart citrom és narancs levet. A krémhez fokozatosan hozzákeverjük a joghurtot, majd a cukros citromlevet. Figyeljünk arra, hogy a joghurt kellően lehűtse a krémet, mert különben a citromlétől pikk-pakk összeugorhat.3. Lépés
A fagylaltkrémet egy nagy méretű dobozba adagoljuk és legalább egy-két órára fagyasztóba tesszük.4. Lépés
A három tojás fehérjét habbá verjük és két óra elteltével a hűtőben lévő krémhez adjuk. A fagylalt 5-6 óra elteltével fogyasztható, ki mennyire lágyan szereti.Házi gyümölcsfagyi
Ezeket szerezd be:
- 40 dkg Vegyes gyümölcs (málna, eper, szőlő, cseresznye stb.)
- 1 db Banán
- Méz
- Őrölt Fahéj
- Szegfűszeg
- Vaníliadarabkák
1. lépés
A gyümölcsöt és a banánt vágjuk nagyon apróra. Ezután a felvágott gyümölcsöket helyezzük egy mixerbe, majd mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliadarabkákkal együtt jó alaposan mixeljük össze. Az utóbbi hozzávalókhoz mértéket nem adok, mert úgyis mindenki ízlés szerint állítja össze a kedvenc fagylaltját.2. lépés
Turmixolás után, öntsük bele pohárkákba vagy valami tálba és jó pár órára helyezzük a fagyasztóba. Ha elvileg mindent jól csinálunk, akkor a végén egy olyan masszát kapunk, mint az igazi fagyi.Eper sorbet
- 50 dkg Eper
- 1 evőkanál Citromlé
- 2 evőkanál Méz
- 1 db reszelt Citromhéj
1. lépés
Összeturmixoljuk az epret a citromlével. Ezután a mézet belecsurgatjuk és a citrom reszelt héjával megszórjuk. Átöntjük az egészet egy lezárható edénybe, a tetejét rácsukjuk, majd addig hagyjuk a fagyasztóban, amíg a széle fagyos és közepe kásás nem lesz.2. lépés
Ha elértük a fenti állapotot, akkor ismét leturmixoljuk és visszatesszük a fagyóba még 5-10 percre. Az idő letelte után kivesszük ismét, szobahőmérsékleten kicsit állni hagyjuk, majd átkeverjük és kelyhekbe szedjük.Banánfagyi dióval
- 3 nagyon érett banán
- 70 g barna cukor
- 1 evőkanál vaj
- 375 ml zsíros tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1 tk citromlé
- 1/2 tk só
- pörkölt dió
1. Lépés
Ha van túlérett banánunk, akkor ez a legjobb módja felhasználni, hiszen ha bebarnult, akkor nem kell kidobnunk. Vágjuk a banánt darabokra, és tegyük egy kivajazott sütőtálba, szórjuk meg barna cukorral és süssük 200 °C-on kb 30 percig. A banán nagyon puha legyen, és a cukornak hála egy karamellás szirup is készül az edény aljában.2. Lépés
Kanalazzuk át egy másik edénybe a banánt és a szirupot, adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliát és citromot. Keverjük össze kézi mixer segítségével, majd a végén jöhet bele egy csipet só.3. Lépés
Kanalazzuk a fagylaltot egy tárolóedénybe és tegyük a hűtőbe, legalább 4 órán át fagyasszuk. Tálaláskor szórjuk meg pörkölt dióval.Csoki sorbet
- 275 ml víz
- 100 g cukor
- 40 g kakaó
- 95 g csokoládé
- 1/2 tk vanília kivonat
- csipet só
1. Lépés
Ebből a receptből körülbelül 1/2 liter jön ki.Keverjük össze a cukrot, a vizet és kakaót egy lábasban, és forraljuk fel. Apróra vágjuk a csokoládét, és adjuk hozzá, valamint a vanília aromát és a sót is. Vegyük le a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni, lehetőleg egy éjszakán át, vagy legalábbis néhány órára tegyük hűtőbe.
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 0,5 l tej
- 1 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tojás
- reszelt narancs héj
- 10 dkg csokoládé reszelék
- 15 dkg Liszt
1. Lépés
Keverjük össze a csokoládé pudingot a tejjel és főzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Hagyjuk kissé lehűlni.2. Lépés
Keverjük össze a pudingot a liszttel, a kis cukorral, a reszelt narancshéjjal, a tojással és a sütőporral. Próbáljuk meg teljesen elkeverni, végül adjuk hozzá a csokoládé darabokat.2. Lépés
Tegyük a tésztát egy kivajazott tepsibe és süssük 200°C-os 35-40 percig, vagy amíg sütemény elkészült. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni 20 percig.Tipp: Készíthetünk bevonatot olvasztott csokiból a tetejére, de szerintem így magában is nagyon finom, egyszerűen porcukorral.
Dinnyés limonádé
- 4 csésze hámozott, kimagozott, kockára vágott görögdinnye
- 3/4 csésze friss citromlé
- 3/4 csésze kristálycukor
- 4 csésze víz
- citromkarika vagy dinnye szelet a diszítéshez
- jégkocka
1. Lépés
Pürésítsük fel a görögdinnyét egy turmixgépben. Szűrjük le a pürét egy finom lyukú szűrőn. (Körülbelül 2 csésze levet kapjunk.)2. Lépés
Egy nagy korsóban vagy kancsóban keverjük össze a görögdinnyét, a citromlevet, a cukrot 4 csésze vízzel, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hűtőszekrényben tartsuk a keveréket legalább 2 órán keresztül.3. Lépés
Tálaljuk jó sok jéggel. Díszítsük egy szelet citrommal és/vagy egy ék a görögdinnyével.Tipp: Ha nem gyerekeknek, hanem felnőtteknek készítjük, akkor tehetünk bele 5 cl vodkát is.
Epres- kiwis finomság
Ezeket szerezd be:
- 1 epres joghurt
- 5-6 eper
- 1 kivi
- 1 csésze jég
- 1 evőkanál méz (ha nem lenne elég édes)
Eper- narancs
Ezeket szerezd be:
- 2 narancs
- 10 szem eper
- 2 mentalevél
- jégkocka
1. Lépés
Facsarjuk le a narancs levét és tegyük a narancs lereszelt héját, az epret és a jeget egy turmixgépbe, majd turmixoljuk egészen kásás állagúra. Tálaljuk azonnal, szívószállal és pár eper darabbal és egy mentalevéllel.
Fagylaltos shake
Ezeket szerezd be:
- 2 csésze (500 ml) hideg tej
- 1 közepes banán (vagy más gyümölcs)
- 4 gombóc fagylalt (tetszőleges ízű)
1. Lépés
Öntsük a tejet, a banánt (vagy más gyümölcsöt) és a fagylaltot egy turmixgépbe, fedjük le és keverjük nagy sebességgel simára. Töltsük pohárba és díszítsük gyümölcs szeletekkel.Én a csokis-banános verziót ajánlom, mert nekem ez ízlik a legjobban, de jó a vaníliás-almás, vaníliás-kivis is!
Gyömbérsör
A gyömbérsör legalább olyan kuriózumnak számít nálam, mint az almafröccs és
a bodzaszörp. Amikor először kóstoltam furcsának tűnt, de utána, nem lehet
megunni!Ezeket szerezd be:
- 15 dkg friss gyömbér
- 2 kiskanál gyömbérpor
- 5 kanál méz
- 3 citrom leve és héja
- 1 csapott kiskanál porélesztő
- 1 kiskanál cukor
- 3 l víz
1. lépés
Az élesztőt és a cukrot egy pohár langyos vízbe szórjuk és hagyjuk felfutni. A gyömbért lereszeljük, nagyobb kancsóba tesszük, ráöntjük a forró vizet, belereszeljük a citromok héját, belecsavarjuk a levüket, beleszórjuk a gyömbérport és belecsorgatjuk a mézet.2. lépés
Az egészet jól összekeverjük, hozzáöntjük az élesztős vizet, és meleg helyre tesszük. 3-4 nap alatt elkészül, de azért naponta párszor kevergessük, rázogassuk át.
Gyümölcsös puncs
Ezeket szerezd be:
- 500 ml multivitamin vagy trópusi gyümölcslé
- 300 ml narancslé
- 100 ml ananászlé
- néhány szelet citrom, narancs és lime
- 100 g eper
- 100 g ananász
- 100 ml vodka (vagy akár több)
- jégkocka
- néhány szál menta
1. Lépés
Keverjük össze a gyümölcsöket és az italokat, majd töltsük egy nagy mutatós tálba, vagy korsóba. A tetejére helyezzünk narancs, lime és citromkarikákat. Tegyük hűtőbe, legalább két órára.Mikor felszolgáljuk, öntsük jéggel poharakba, tegyünk bele pár szem gyümölcsöt és díszítsük mentalevéllel.
Házi jégkrémek
Három színű
Ezeket szerezd be:
- A lila csíkhoz:
- 1 csésze áfonya
- 1/2 csésze szeder
- 160 ml áfonyás joghurt
- A fehérhez:
- 400 mi vaníliás joghurt
- 2 evőkanál méz
- 1 csésze tört jég
- A rózsaszínhoz:
- 3/4 csésze málna
- 3/4 csésze eper
- 160 ml epres joghurt
- 1 csésze tört jég
1. Lépés
Turmixoljuk össze a két választott gyümölcsünket és a joghurtos részt külön, majd tegyük félre. Öntsük bele az egyik gyümölcsös keveréket a jégkrém készítő fakkokba és fagyasszuk 30 percig. Mikor nagyjából megfagyott, tegyük bele a pálcikákat és tegyük vissza még 1 óráig fagyasztani.2. Lépés
A következő a joghurtos réteg lesz, amit öntsünk a fakkokba és fagyasszuk egy órára, majd legvégül jön az utolsó gyümölcsös csík. Ezután legalább még 2 órát fagyasszuk tálalás előtt.
Pinca colada
Ezeket szerezd be:
- 1,5 csésze kockára vágott konzerv ananász
- 1/4 csésze ananászlé
- 1/4 csésze cukor
- 1/2 csésze kókusztej
- 1 evőkanál rum (nem kötelező)
1. lépés
Vágjuk az ananászt kis kockákra. Az ananászt pürésítsük a levével együtt egy turmixgépben a cukorral, a könnyű kókusztejjel és a rummal (amennyiben használnunk, de el is hagyhatjuk). Öntsük a jégkrém készítő tárolókba és fagyasszuk legalább 3-4 órát.
Forrás: www. Receptvaros.hu
Egyszerű, érthető leírások, mindenféle finom receptek,
képpel. Isteni főételtől, a habos sütiig minden. Hátha találtok ti is
hasznosat itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése